Följ Stångåstaden

Taggar

Senaste nytt

Eldsjälar i Skäggetorp får Stångåstadens trygghetsstipendium

Eldsjälar i Skäggetorp får Stångåstadens trygghetsstipendium

Pressmeddelanden   •   Sep 25, 2019 14:23 CEST

Stångåstaden delade idag ut sitt årliga trygghetsstipendium ”Tryggve” till Christina Nilsson och Jane Amnefalk. De får stipendiet för sitt starka engagemang för seniorer i Skäggetorp. De har tillsammans tagit initiativet till och startat en seniorgrupp som träffas varje vecka. Gruppen bidrar bland annat till att motverka ensamhet bland äldre.

​ Ryds Herrgård slår upp portarna igen

​ Ryds Herrgård slår upp portarna igen

Pressmeddelanden   •   Aug 19, 2019 14:24 CEST

Efter ett drygt halvårs renovering har nu ett av Linköpings mest populära studentställen Ryds Herrgård återigen slagit upp sina portar. Besökarna möts av en totalrenoverad byggnad som kommer att fungera som en mötesplats för stadens studenter.

Från prat till resultat - Stångåstaden sprider kunskap i Almedalen

Från prat till resultat - Stångåstaden sprider kunskap i Almedalen

Pressmeddelanden   •   Jun 26, 2019 11:00 CEST

​Hållbar, lönsam, trygg. Om detta berättar Stångåstaden på ett seminarium under politikerveckan i Almedalen och sätter fokus på FN:s Agenda 2030. På scen står bland annat Jan Eliasson, fd vice generalsekreterare för FN och Fredrik Törnqvist, VD på Stångåstaden.

Stångåstaden sätter Linköping på europakartan

Pressmeddelanden   •   Jun 25, 2019 08:00 CEST

När 1,4 miljoner medarbetare i Europa har sagt sitt placerar Stångåstaden sig på en prestigefylld 21:e plats och placerade sig bland de 50 mest attraktiva arbetsplatserna i Europa. Mer än 2 800 organisationer från 19 europeiska länder har deltagit i studien. Däribland finns 24 svenska organisationer som placerade sig på Great Place to Works europeiska rankinglista.

Dags att kora Linköpings nästa stjärna

Dags att kora Linköpings nästa stjärna

Pressmeddelanden   •   Jun 03, 2019 09:00 CEST

Nu drar Linköpings stora talangjakt On Stage igång där vi letar efter Linköpings nästa stjärna. Deltävlingarna äger rum 3-6 juni i bostadsområden runtom i Linköping med stor final under Stadsfesten i augusti.

Barn ges möjlighet att träna med LHC-stjärnor

Barn ges möjlighet att träna med LHC-stjärnor

Pressmeddelanden   •   Maj 14, 2019 11:04 CEST

I går drog årets hockeyskola, Outdoor Hockey School, igång. Genom ett samarbete mellan Stångåstaden och LHC får barn i årskurs 1-4 möjlighet att träna utomhus tillsammans med A-lagsspelare från LHC herr och dam.

Stångåstaden är först i Sverige med värderingstest i samband med rekrytering

Stångåstaden är först i Sverige med värderingstest i samband med rekrytering

Pressmeddelanden   •   Maj 13, 2019 13:29 CEST

Nu är det klart – det skräddarsydda testverktyget som lägger tyngdpunkten på jobbkandidatens värderingar snarare än det traditionella cv:t och referenser. Något som också visat sig kunna förutspå hur väl kandidaten kommer att prestera när hen väl är på plats.

Högt tryck på hyresrätter i Linköping

Högt tryck på hyresrätter i Linköping

Pressmeddelanden   •   Apr 26, 2019 13:11 CEST

Stångåstaden ser en fortsatt hög efterfrågan på hyresrätter i Linköping. En hög takt av nyproducerade lägenheter har dock dämpat trycket något och skapat flyttkedjor som öppnar upp för fler, framför allt yngre, att få en bostad. Det konstateras när Stångåstaden summerar boendestatistik för 2018.

Nöjda medarbetare leder till nöjda kunder

Nöjda medarbetare leder till nöjda kunder

Pressmeddelanden   •   Mar 28, 2019 08:37 CET

Stångåstaden behåller sin ställning som en av landets tio mest attraktiva arbetsplatser. Det visar Great Place to Works årliga jämförelse av såväl företagskultur som medarbetarnöjdhet. Tidigare i år mottog Stångåstaden Kundkristallen för högsta kundnöjdhet i AktivBos kundundersökning. Båda utmärkelserna är ett kvitto på att det finns ett tydligt samband mellan nöjda medarbetare och nöjda kunder.

Första spadtaget för Stångåstadens största byggprojekt

Första spadtaget för Stångåstadens största byggprojekt

Pressmeddelanden   •   Mar 25, 2019 14:57 CET

I dag togs det första spadtaget för bostäder i Ebbepark – framtidens stadsdel, när Stångåstaden påbörjade byggnationen av 300 nya lägenheter i kvarteret Lugnet. Kvarteret kommer att erbjuda både hyresrätter och bostadsrätter, liksom flera smarta lösningar för en hållbar livsstil. Projektet är Stångåstadens största i modern tid.

Stångåstadens hockeystipendium till goda förebilder

Stångåstadens hockeystipendium till goda förebilder

Pressmeddelanden   •   Mar 12, 2019 19:00 CET

För artonde året i rad delar Stångåstaden, tillsammans med LHC, i dag ut sitt hockeystipendium. Stipendiet går till två ungdomar, Ella Eriksson och Oskar Karlsson, som både är lovande hockeyspelare och goda föredömen utanför planen.

Stångåstadens nya hyror klara

Pressmeddelanden   •   Mar 05, 2019 13:00 CET

Stångåstaden och Hyresgästföreningen har kommit överens om nya hyror för 2019 som gäller från den 1 april. Överenskommelsen innebär en höjning med 2,28 procent.

Stångåstaden och SABO rekryterar ambitiösa studenter med hållbara framtidsutsikter

Pressmeddelanden   •   Feb 28, 2019 12:09 CET

Stångåstaden och SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, står bakom traineeprogrammet som pågår under ett år med start i september 2019. SABOs traineeprogram ger unga, framtida nyckelspelare en snabb introduktion till branschen. Sedan starten 2016 har drygt 140 personer genomgått traineeprogrammet.

Stångåstaden vann Kundkristallen för bästa service

Stångåstaden vann Kundkristallen för bästa service

Pressmeddelanden   •   Feb 08, 2019 07:00 CET

Stångåstaden är i topp bland Sveriges större bostadsbolag när det gäller service och kvalitet. Igår kväll avgjordes Kundkristallen som bygger på Stångåstadens kundundersökning. Stångåstaden tog hem segern i kategorin ”Högsta serviceindex”.

Stångåstaden hyr ut Drömlägenheten

Stångåstaden hyr ut Drömlägenheten

Nyheter   •   Feb 04, 2019 14:05 CET

Stångåstadens Drömlägenhet, som togs fram till Linköpings bo- och samhällsexpo 2017 för att visa på flexibla boendelösningar, kommer snart att bli någons drömhem på riktigt. Nu hyr nämligen Stångåstaden ut lägenheten och alla har chansen att ta hem hyreskontraktet.

LinkStep länkar samman näringsliv med rätt kompetens

LinkStep länkar samman näringsliv med rätt kompetens

Pressmeddelanden   •   Jan 29, 2019 12:05 CET

Förra våren presenterade Stångåstaden och Linköpings kommun en gemensam satsning för att få fler linköpingsbor i egenförsörjning. Nu är arbetet, som drivs under namnet LinkStep, igång och 45 personer är redan aktiva i projektet som deltagare.

Stångåstaden nominerad till Kundkristallen

Pressmeddelanden   •   Jan 10, 2019 11:35 CET

Stångåstaden är nominerad i kategorin ”Högsta serviceindex” till fastighetsbranschens pris Kundkristallen. Kategorin gäller för bostadsbolag med fler än 9 000 bostäder.

Nu går startskottet för 290 bostäder i Ebbepark

Nu går startskottet för 290 bostäder i Ebbepark

Pressmeddelanden   •   Nov 19, 2018 09:00 CET

Stångåstaden har tecknat kontrakt med ED Bygg Sverige kring att bygga 290 bostäder i kvarteret Lugnet i Ebbepark. Byggstart beräknas ske under våren 2019.

Nattvandrare i Ryd får Stångåstadens trygghetsstipendium

Nattvandrare i Ryd får Stångåstadens trygghetsstipendium

Pressmeddelanden   •   Sep 25, 2018 14:50 CEST

Stångåstaden delade idag ut sitt årliga trygghetsstipendium ”Årets Tryggve” till Ryds föräldraförening. Organisationen tilldelas stipendiet för sitt arbete med nattvandringar i Ryd. Genom sina insatser bidrar de till att skapa relationer, föra dialog med ungdomar och bygga broar mellan invånarna. Allt med målet att alla ska känna sig trygga och inkluderade i Ryd.